Testauslaitteistot

KAR-Lehtonen valmistaa erilaiset nesteiden testauslaitteistot ja mittarien kalibrointilaitteistot tutkimusorganisaatioille, koulutuslaitoksille ja teollisuuden toimijoille. Testauskalustomme soveltuu nesteen ominaisuuksien mittaamiseen määritetyssä paineessa ja lämpötilassa sekä teknisten laitteiden tarkastamiseen ja kalibrointiin. Erityisosaamistamme ovat vaarallisten aineiden käsittelyyn tarkoitetut testauslaitteet, mm. vahvojen happojen, emäksien ja palavien nesteiden osalta.

Toteutamme testauslaitteita joustavasti asiakkaan tarpeisiin räätälöitynä ja eri kokoisille säiliöille. Testattavan säiliön tilavuus voi olla 0,1–100 m³. Olemme mielellämme mukana jo laitteiston suunnitteluvaiheessa, jolloin huomioimme kehitystyössä asiakaskohtaiset vaatimukset sekä viranomaisten määrittämät säädökset. Toiminnallamme on standardin EN ISO 3834-2 mukainen sertifikaatti, osoituksena tarkasta laadunvalvonnasta ja dokumentoinnista läpi prosessin. Toiminta-aluettamme on Pohjoismaat ja Baltia.

Joustavaa räätälöintiä – monipuolisia lisäominaisuuksia

Vuosikymmenien kokemus nesteiden käsittelylaitteiden valmistajana on antanut meille selkeän näkemyksen laitteistojen teknologiasta sekä eri maiden viranomaisvaatimuksista. Meillä onkin vahvaa suunnitteluosaamista, joka auttaa meitä kehittämään asiakkaillemme juuri heidän tarpeisiinsa ihanteellisia testauslaitteita. Laitteistoja voidaan myös lisävarustella monin eri tavoin.

Testauslaitteisiin saatavia lisätoimintoja ovat mm. lämmityslaitteet, jotka soveltuvat korkeidenkin lämpötilojen ylläpitoon. Lämmitys voidaan toteuttaa valintasi mukaan joko manuaalisena, termostaattiohjautuvana tai etäkäytettävänä.

Testauslaitteisto voidaan varustella painekokeisiin soveltuvaksi. Tällöin laitteella voidaan paineistaa nestetila tai tekninen laite, myös alipaineeseen. Painealue testeissä on 0,07–250 bar. Laitteistoihin voidaan mahdollistaa myös helppo visuaalinen havainnointi, esimerkiksi näkölaseilla tai kameralaitteilla, jotka tarjoavat suoran näkymän laitteen sisälle.

Kun analysoitava neste vaihtuu usein, on tyhjennystoiminto oikea valinta. Tällöin testausyksikkö putkistoineen voidaan tyhjentää tehokkaasti ja nopeasti – napin painalluksella. Sesonkiluonteisessa käytössä olevat testaus- ja tarkastuslaitteet voidaan puolestaan varustella huuhtelutoiminnolla, jolla vältytään esimerkiksi korroosiovaurioilta, biologisilta kasvustoilta ja jäätymiseltä. Huuhteluainetta voidaan annostella manuaalisesti, mutta vaihtoehtoisesti sen säiliö voidaan liittää myös suoraan testauslaitteeseen.

Nopeat toimitusajat – dokumentointi ajan tasalla 24/7

Valmistamme laitteistot itse ja toimintamallimme on hyvin ketterä. Voimmekin näin tarjota asiakkaillemme nopeita toimitusaikoja. Laitteistojen toimitus voidaan tyypillisesti järjestää jo kuukauden sisällä – silloinkin kun liikkeelle lähdetään tuotekehityksen alusta ja asiakkaan tarpeiden kartoituksesta.

Meille on tärkeää, että testien tarkka dokumentointi on asiakkaalle mahdollisimman helppoa. Laitteisiin voidaankin liittää jo valmistusvaiheessa verkon välityksellä toimiva
dokumentointilaitteisto. Tämä tarkoittaa, että mittauksista jää aina reaaliaikainen jälki, jossa kaikki laitteella tehtävät testit tuloksineen tallentuvat suoraan pilvipalveluun.

Tiesitkö?

Tarjoamme testauslaitteille myös kaikki elinkaaripalvelut. Toimitamme laitteistolle tarvittavat
varaosat, huolehdimme huolloista ja korjauksista sekä tarvittaessa täydennämme laitetta
lisäominaisuuksilla palvelemaan muuttunutta käyttöä.

Näin se etenee:

  1. OTA YHTEYTTÄ – Tavoitat asiantuntijamme puhelimitse tai lomakkeella täällä.
  2. ALKUKARTOITUS – Selvitämme tarpeenne ja kuuntelemme toiveenne.
  3. SUUNNITTELU JA KONSULTOINTIPALVELU – Suunnittelutiimi valmistelee teille ehdotuksen, huomioiden toimintanne erityispiirteet ja ajantasaiset juridiset säädökset. Asiantuntijat tarjoavat suunnitteluapua juuri teille optimaalisista ja kustannustehokkaista ratkaisuista.
  4. EHDOTUS JA TARJOUS – Teemme teille ehdotuksen kommentoitavaksi. Lopullisten muutostoiveiden jälkeen saatte tarjouksen.
  5. SOPIMUSVALMISTUS – Valmistamme tilaamanne tuotteen tai kokonaisvaltaisen ratkaisun toiveisiinne räätälöitynä.
  6. LUOVUTUS – Luovutamme tai toimitamme teille valmiit ratkaisut, luotettavasti ja aikataulussa. Tarjoamme perusteellisen käyttöönottokoulutuksen laitteen käyttäjälle.

KAR-Lehtonen – referenssit

Meillä on ollut KAR-Lehtosen kanssa pitkäaikainen ja hyvä yhteistyö ja ollaan oltu tyytyväisiä heidän palveluun. Me ollaan tienpäällystyksessä Suomessa merkittävä tekijä ja ajetaan päällystykseen bitumia. Heillä on meidän toiminnan onnistumiseen ratkaiseva merkitys ja ovat sen täyttäneet. Lisäksi kehitystä on heillä tehty koko ajan parempaan suuntaan.

Kokemukseni on erittäin positiivinen KAR-Lehtosen toiminnasta. Kehitimme yrityksellemme uutta toimintaa ja siihen liittyen tilasin KAR-Lehtoselta alipaine/-imusäiliön ja meillä ei ole aiempaa kokemusta kyseisenlaisesta säiliöstä. Saimme yhteistyössä toteutettua juuri meille parhaan laitteen. KAR-Lehtonen oikeasti toteuttaa sen mitä asiakas haluaa ja pystyy myös asiakkaalle uusissa jutuissa antamaan neuvoa.

Vi har haft ett mycket gott samarbete med KAR-Lehtonen i över tjugo år. De har byggt ett antal olje-/ bitumen- och gassläp åt oss. De har även färdigställt alla våra tankbilar. Vi är väldigt nöjda med deras service.