Varastointilaitteet

KAR-Lehtonen valmistaa nesteiden varastointilaitteet jo yli 40 vuoden kokemuksella. Tuotteemmesopivat nestemäisten aineiden varastointiin ulko- ja sisätiloissa. Tarjoamme varastointiratkaisuja räätälöitynä erilaisiin tarpeisiin, varustaen niitä tarvittaessa lisäominaisuuksilla haastaviinkin
olosuhteisiin soveltuvaksi. Suunnittelemme ja valmistamme varastointilaitteet joustavasti eri kokoihin, 200 litran astioista aina 100 m³ säiliöihin – nopealla aikataululla.

Tarjoamme varastointilaitteita ja niiden elinkaaripalveluita teollisuusyrityksille, kuljetusliikkeille ja prosessilaitoksille Pohjoismaiden ja Baltian alueella, huomioiden aina asiakas- ja toimialakohtaiset erityisvaatimukset. Laitteille voidaan tarjota myös huoletonta ylläpitosopimusta, jolloin huolehdimme täsmällisesti niiden huoltokutsuista ja huolloista sekä tarkastuksista ja painekokeista. Toiminnallamme on EN ISO 3834-2 standardin sertifikaatti, takeena tarkasta prosessien ja laadun valvonnasta.

Monipuoliset lisäominaisuudet parantavat käytettävyyttä

KAR varastointilaitteet voidaan varustaa monipuolisilla lisäominaisuuksilla erilaisiin olosuhteisiin sopiviksi. Laitteet voidaan varustaa esimerkiksi omalla voimanlähteellä, jolloin ne toimivat moitteettomasti myös infratekniikan ulkopuolella. Käyttövoimaksi voidaan valita myös sähkö tai polttoneste, asiakkaan toivomuksesta jopa ihmisvoima. Lisäominaisuutena varusteltava oma varavoimanlähde takaa kuitenkin käytön jatkuvuuden, myös sähkökatkoksen sattuessa.

Varastointisäiliö voidaan varustaa myös erilaisilla lämpötilansäätelyjärjestelmillä. Lämmityslaite huolehtii oikeasta lämpötilasta mm. pakkasella ja sen avulla voidaan ylläpitää myös korkeaa lämpötilaa +250 °C saakka, mikä on erityisen tärkeä ominaisuus esim. bitumien kohdalla. Varastointilaitteiden lämmitystoiminto voi olla valintasi mukaan joko manuaalinen, automaattiohjautuva tai etäkäytettävä.
Varastointilaite voidaan myös paineistaa nesteellä tai ilmalla, myös alipaineeseen. Tällöin etäseurattavat paineanturit ja automaattiset paineensäätimet varmistavat tehokkaan ja turvallisen toiminnan.

Varastointilaitteiden käyttäjäystävällisyyttä lisäävät myös näkölasit ja kameralaitteet. Näin käyttäjät voivat halutessaan seurata nesteen ulkonäköä ja olomuotoa sekä pinnan tasoa.

Varastointisäiliön monipuolista käyttöä lisää tehokas tyhjennystoiminto. Tämä toiminto soveltuu erinomaisesti käyttöön, jossa varastoitava nestesisältö vaihtuu säännöllisesti. Paineilma- tai nestekäyttöinen tyhjennys on tällöin helppo, nopea ja tehokas tapa tyhjentää varastointilaite ja sen putkistot.

Sesonkiluonteista varastointia edesauttaa huuhtelutoiminto, jolla voidaan välttyä korroosiolta, biologisilta kasvustoilta ja jäätymiseltä. Huuhteluaineena voi toimia esimerkiksi vesihöyry, glykoli tai öljy, ja sitä voidaan annostella joko manuaalisesti tai kytkeä sen säiliö varastointilaitteeseen.

Toimintavarmuuden ylläpitoa ja turvallista varastointia monenlaisille aineille

Kun toiminnan jatkuvuus edellyttää tiettyjen aineiden saatavuutta, on varastointilaite erinomainen ratkaisu toimintavalmiuden ylläpitämiseen. Varastointilaite voidaan varustaa myös lisäominaisuudella, joka huolehtii automaattisista täyttötilauksista ennalta asetetun rajan alittuessa. Näin yrityksellä on aina puskuri tarvittaville aineille, eikä toiminta seisahdu esimerkiksi aineen toimituksen viivästyessä.

Varastointilaitteemme soveltuvat monenlaisille aineille, mukaan lukien vaarallisiksi luokitellut öljyt, hapot ja emäkset. Tyypillisiä käyttökohteita ovat esimerkiksi bitumin varastointi asfalttitöiden läheisyydessä tai polttoaineiden, jarrunesteiden ja lasinpesuaineiden varastointi ajoneuvoteollisuuden yhteydessä. Varastointisäiliömme soveltuvat myös uimahalleissa käytettävän kloorin tai sairaaloissa kuluvan käsidesin säilytykseen.

Sairaalat ja käsidesi – säästöjä uudenlaisella säilytysratkaisulla

Yksi esimerkki varastointilaitteiden monista käyttökohteista on sairaaloiden suurimenekkinen käsidesi, joka tyypillisesti toimitetaan sairaaloihin pienissä muovipulloissa. KAR-Lehtosen varastointilaitteen avulla desinfiointiainetta voidaan varastoida esim. 1000–2000 litran säiliöön, joka paineistetaan täyttämään letkujen välityksellä annosteluastioita sairaalan sisällä – täysin automatisoidusti.

Ratkaisu tuo ajansäästöä henkilöstön välttyessä käsidesikuormien tilauksilta ja puruilta. Toimintamalli huomioi myös ympäristöystävällisyyden, koska vältytään pienien pullojen tuottamalta suurelta muovijätemäärältä. Kun varastointilaite varustellaan vielä lisäominaisuuksilla (esim. pinnanvalvontalaite ja automaattinen täyttötilaus), voidaan olla varmoja, ettei käsidesi lopu kesken, eikä uusintaostoja tarvitse koordinoida henkilöstön toimesta.

Tiesitkö?

Kaikki varastointilaitteet on mahdollista varustella helposti siirreltäviksi. Tällöin laitteisiin asennetaan ajoneuvokiinnityksen mahdollistavat osat, ja niiden sijaintia voidaan helposti vaihtaa pelkällä ajoneuvolla.

Näin se etenee:

  1. OTA YHTEYTTÄ – Tavoitat asiantuntijamme puhelimitse tai lomakkeella täällä.
  2. ALKUKARTOITUS – Selvitämme tarpeenne ja kuuntelemme toiveenne.
  3. SUUNNITTELU JA KONSULTOINTIPALVELU – Suunnittelutiimi valmistelee teille ehdotuksen, huomioiden toimintanne erityispiirteet ja ajantasaiset juridiset säädökset. Asiantuntijat tarjoavat suunnitteluapua juuri teille optimaalisista ja kustannustehokkaista ratkaisuista.
  4. EHDOTUS JA TARJOUS – Teemme teille ehdotuksen kommentoitavaksi. Lopullisten muutostoiveiden jälkeen saatte tarjouksen.
  5. SOPIMUSVALMISTUS – Valmistamme tilaamanne tuotteen tai kokonaisvaltaisen ratkaisun toiveisiinne räätälöitynä.
  6. LUOVUTUS – Luovutamme tai toimitamme teille valmiit ratkaisut, luotettavasti ja aikataulussa. Tarjoamme perusteellisen käyttöönottokoulutuksen laitteen käyttäjälle.

KAR-Lehtonen – referenssit

Meillä on ollut KAR-Lehtosen kanssa pitkäaikainen ja hyvä yhteistyö ja ollaan oltu tyytyväisiä heidän palveluun. Me ollaan tienpäällystyksessä Suomessa merkittävä tekijä ja ajetaan päällystykseen bitumia. Heillä on meidän toiminnan onnistumiseen ratkaiseva merkitys ja ovat sen täyttäneet. Lisäksi kehitystä on heillä tehty koko ajan parempaan suuntaan.

Kokemukseni on erittäin positiivinen KAR-Lehtosen toiminnasta. Kehitimme yrityksellemme uutta toimintaa ja siihen liittyen tilasin KAR-Lehtoselta alipaine/-imusäiliön ja meillä ei ole aiempaa kokemusta kyseisenlaisesta säiliöstä. Saimme yhteistyössä toteutettua juuri meille parhaan laitteen. KAR-Lehtonen oikeasti toteuttaa sen mitä asiakas haluaa ja pystyy myös asiakkaalle uusissa jutuissa antamaan neuvoa.

Vi har haft ett mycket gott samarbete med KAR-Lehtonen i över tjugo år. De har byggt ett antal olje-/ bitumen- och gassläp åt oss. De har även färdigställt alla våra tankbilar. Vi är väldigt nöjda med deras service.