Säiliöiden ja ajoneuvojen muokkaukset

KAR-Lehtonen on asiakkaille palveleva kumppani kaikissa kalustoon liittyvissä asioissa, myös erilaisten muutostöiden osalta. Tarjoamme asiakkaillemme kattavia muokkauspalveluita, joilla vanha kalusto uudistetaan nykyaikaisiin vaatimuksiin tai toiminnan muuttuneisiin tarpeisiin. Näin pidennetään tuotteen käyttöikää ja parannetaan käytön taloudellisuutta.

Asiakkaitamme ovat kuljetusliikkeet ja teollisuuden eri toimijat Pohjoismaiden ja Baltian alueella. Sijaitsemme Turun ja Naantalin satamien läheisyydessä, mikä mahdollistaa meille vaivattoman avaimet käteen -palvelun tarjoamisen myös ulkomaisille toimijoille. Asiakkaan toimitettua ajoneuvonsa laivaan, me vastaamme lopusta.

Esimerkkejä muokkauspalveluista

Säiliöiden jatkot

 • Säiliön tilavuuden kasvattaminen
 • Väliseinien ja kehtojen lisääminen

Alustan vaihdot

 • Autosäiliön alustanvaihto tai korjaaminen
 • Perävaunujen telivaunujen vaihto
 • Alustan varustelut

Muutostyöt

 • Mittalaitteiden ja pumppausjärjestelmien päivitykset
 • Turvalaitteiden päivittäminen uusien vaatimusten mukaiseksi
 • Pintojen korjaaminen ja maalaukset
 • Varustemuutokset säiliölle eri tuotteille soveltuvaksi
 • Hydrauliikka-, sähkö- ja paineilmajärjestelmien muutokset
 • Ajoneuvokiinnitysrakenteiden muutokset jne.

Lisää käyttövuosia kalustolle

Säiliöiden potentiaalinen käyttöikä on pitkä. KAR-Lehtonen auttaakin kunnostamaan ja uudistamaan nykyistä kalustoa toiminnan muuttuviin vaatimuksiin. Jopa kymmeniä vuosia vanha säiliö voidaan asiantuntevin muutostöin saneerata lähes uutta vastaavaan kuntoon, säästäen
asiakkaan resursseja. Tämä on asiakkaalle käytännöllistä myös ajansäästön näkökulmasta, kun kaluston käyttöä ei tarvitse opetella alusta lähtien uudelleen.

Säiliön muutostyöt auttavat myös muuntamaan kalustoa uusien vaatimusten mukaiseksi, kun esim. liikenne- ja ADR-laki päivittyvät. Tällöin uudistamalla nykyistä kalustoa, asiakas voi hyödyntää esimerkiksi lain mahdollistaman kasvavan hyötykuorman.

Lisää käyttöikää ja suurempaa hyötykuormaa kalustolle tuo myös mahdollisuus alustanvaihtoon. Meillä alustanvaihdot hoidetaan ammattitaidolla, ja tarjoamme mielellämme konsultointiapua myös optimaalisen alustan valintaan.

Monipuolisempaa käyttöä – enemmän tuottoa

Tiedämme, että asiakkaidemme käyttötarpeet vaihtelevat ajan myötä. Siksi autammekin muutostöillä hyödyntämään vanhaa kalustoa optimaalisesti myös tarpeiden muuttuessa. Meillä onnistuvat niin säiliötilavuuden muutokset kuin osastojen määrän kasvattaminen, jolloin samaa säiliötä voidaan käyttää useiden tuotteiden samanaikaisiin kuljetuksiin.

Tarvittaessa autamme muokkaamaan säiliön toisenlaiselle tuotteelle soveltuvaksi, kun markkinoille tuodaan esim. uuden tyyppisiä polttoaineita. Perävaunusäiliö voidaan myös lyhentää autosäiliöksi ja päinvastoin.

Muutostöillä ja lisävarusteilla voidaan muokata kalustoa nykyaikaisemmaksi ja tehokkaammaksi – esimerkiksi lisätä pumppujen tehokkuutta, nopeuttaa käyttöä ja parantaa käyttöturvallisuutta.

Tavoitteena muutostöissä on aina asiakkaan kuljetuskapasiteetin optimointi, jotta kalusto palvelee erilaisia tarpeita ja saavuttaa paremman tuottosuhteen.

Tiesitkö?

Teemme säiliöiden muutostyöt aina äärimmäisellä huolellisuudella, alan viimeisintä tietotaitoa hyödyntäen. Toteuttamillemme muutostöille voidaankin näin tarjota lisäpalveluna myös takuuta.

KAR-Lehtonen – referenssit

Meillä on ollut KAR-Lehtosen kanssa pitkäaikainen ja hyvä yhteistyö ja ollaan oltu tyytyväisiä heidän palveluun. Me ollaan tienpäällystyksessä Suomessa merkittävä tekijä ja ajetaan päällystykseen bitumia. Heillä on meidän toiminnan onnistumiseen ratkaiseva merkitys ja ovat sen täyttäneet. Lisäksi kehitystä on heillä tehty koko ajan parempaan suuntaan.

Kokemukseni on erittäin positiivinen KAR-Lehtosen toiminnasta. Kehitimme yrityksellemme uutta toimintaa ja siihen liittyen tilasin KAR-Lehtoselta alipaine/-imusäiliön ja meillä ei ole aiempaa kokemusta kyseisenlaisesta säiliöstä. Saimme yhteistyössä toteutettua juuri meille parhaan laitteen. KAR-Lehtonen oikeasti toteuttaa sen mitä asiakas haluaa ja pystyy myös asiakkaalle uusissa jutuissa antamaan neuvoa.

Vi har haft ett mycket gott samarbete med KAR-Lehtonen i över tjugo år. De har byggt ett antal olje-/ bitumen- och gassläp åt oss. De har även färdigställt alla våra tankbilar. Vi är väldigt nöjda med deras service.