Koeponnistukset ja painekokeet

KAR-Lehtonen tarjoaa koeponnistuspalvelut säiliöille, putkistoille, letkuille ja näiden oheislaitteille Pohjoismaiden ja Baltian alueella – yli 40 vuoden kokemuksella. Nämä säännöllisesti toteutettavat koeponnistukset ovat erittäin tärkeitä, jotta voidaan varmistaa laitteistojen ja niiden osien turvallisuus. Myös TUKES edellyttää säännöllisiä tarkastuksia, osien valmistajan käyttöohjeisiin perustuen.

Erityisosaamistamme on vaarallisten kemikaalien, korkeiden paineiden ja kuumien tuotteiden käsittelylaitteiden painetestaukset, joiden painealue on 0.07–250 bar. Olemme investoineet voimakkaasti myös liikkuvaan testauskalustoon. Nyt voimme suorittaa koeponnistukset asiakkaan toivomassa paikassa, nopeasti ja kustannustehokkaasti.

Liikkuvat koeponnistuspalvelut minimoivat käyttökatkon

Olemme kehittäneet täysin mobilisoidut koeponnistusten testauslaitteistot, jotka voidaan kuljettaa paikan päälle asiakkaidemme tiloihin. Palvelu on asiakkaalle ylivoimaisen helppo, sen mahdollistaessa laitteistolle minimaaliset käyttökatkot – parhaimmillaan esim. painetestattava letku on vain tunnin pois käytöstä. Palvelumme sisältää myös kaikkien liittimien tarkastukset, letkun painetestauksen yhteydessä.

Jos koeponnistuksessa havaitaan vuotoja, voimme tehdä pienet korjaukset laitteistolle heti. Tällaisia ovat mm. kiristimien, tiivisteiden ja liittimien vaihdot. Jos letkussa todetaan suurempia ongelmia, toimitamme sen eteenpäin huoltoon. Tällöin voimme toimittaa nopeasti uudet letkut vastaavaan käyttöön, jotta toiminta voi jatkua normaalisti.

Turvallisuus etusijalla – sähköinen dokumentointi

Kun laitteistoa käytetään ja painetestataan valmistajan ohjeiden mukaan, voidaan varmistua siitä, että käytöstä ei aiheudu henkilö- tai ympäristövahinkoja. Säännölliset painetestaukset voivat olla myös edellytys vakuutuksien korvattavuuden säilymiselle. Halutessaan asiakas voi ulkoistaa koeponnistukset meille kokonaisuudessaan – kutsumme asiakkaan säännöllisesti painekokeeseen tai sovimme testausajan asiakkaan tiloihin.

Suorittaessamme asiakkaiden kaluston koeponnistukset, lisäämme kaikki dokumentit sähköiseen arkistoon. Säiliöihin tai letkuihin liimataan tällöin QR-tarra, josta on suora linkki laitteiston tietoihin. Näin asiakkaillamme on aina ajantasainen tieto kuntotarkastuksista, koeponnistuksista ja kalibrointitodistuksista.

Tiesitkö?

Sijaintimme satamien läheisyydessä mahdollistaa meille tehokkaan logistiikan ja ulkomaisten toimijoiden kokonaisvaltaisen palvelun. Kun asiakkaamme toimittaa laitteiston laivaan, me huolehdimme lopusta. Avaimet käteen.

KAR-Lehtonen – referenssit

Meillä on ollut KAR-Lehtosen kanssa pitkäaikainen ja hyvä yhteistyö ja ollaan oltu tyytyväisiä heidän palveluun. Me ollaan tienpäällystyksessä Suomessa merkittävä tekijä ja ajetaan päällystykseen bitumia. Heillä on meidän toiminnan onnistumiseen ratkaiseva merkitys ja ovat sen täyttäneet. Lisäksi kehitystä on heillä tehty koko ajan parempaan suuntaan.

Kokemukseni on erittäin positiivinen KAR-Lehtosen toiminnasta. Kehitimme yrityksellemme uutta toimintaa ja siihen liittyen tilasin KAR-Lehtoselta alipaine/-imusäiliön ja meillä ei ole aiempaa kokemusta kyseisenlaisesta säiliöstä. Saimme yhteistyössä toteutettua juuri meille parhaan laitteen. KAR-Lehtonen oikeasti toteuttaa sen mitä asiakas haluaa ja pystyy myös asiakkaalle uusissa jutuissa antamaan neuvoa.

Vi har haft ett mycket gott samarbete med KAR-Lehtonen i över tjugo år. De har byggt ett antal olje-/ bitumen- och gassläp åt oss. De har även färdigställt alla våra tankbilar. Vi är väldigt nöjda med deras service.