Transportbehållare för varmvalsade produkter

KAR-Lehtonen har tillverkat transportbehållare för farligt gods under nästan femtio år. Vi är marknadsledande inom bitumenbehållare i Finland – med en marknadsandel på över 80 %.

Vi tillhandahåller även omfattande livscykeltjänster för behållare. Transportlösningar för heta vätskor är vår specialitet. De behållare vi tillverkar är släpfordon, biltankar, containerbehållare och lagerbehållare upp till +250 ° C. Vi
erbjuder uppvärmningsapparater, pumpar, aggregat och övriga tillbehör för KAR behållare.

Våra kunder är transportfirmor och asfaltentreprenörer, varav många har litat på våra behållare redan under årtionden. Vi betjänar självständiga transportföretagare som stora börsnoterade företag – skräddarsytt och flexibelt under hela produktens livscykel.

Det är viktigt för oss att vara trovärdiga för våra kunder. I produktutveckling har vi gjort stora insatser för behållarens säkerhetsutrustning. På så sätt kan man undvika farotillfällen även då det gäller mänskliga fel. Våra flexibla lösningar för behållare är också kostnadseffektiva, man kan enkelt omvandla dem för olika produkter.

Vi är också kända för vår utmärkta kundservice – vid möjliga behov eller utmaningar får du alltid hjälp av din kontaktperson. 24/7. 24/7.

Transportbehållare för farligt gods

Tankvagn

 • Planering enligt dina behov
 • Lättast på marknaden
 • Exempel:
  • Volymer 15 000 – 22 500 liter
  • en eller flera avdelningar
 • Olika slags mätinstru- ment

Släpvagn

 • Planering enligt dina behov
 • Lättast på marknaden
 • Exempel:
  • Volym 30 000 – 35 000 liter
  • en eller flera avdelningar
  • Med två till fem axlar

Halvsläp

 • Planering enligt dina behov
 • Lättast på marknaden
 • Exempel:
  • Volym 45 000 – 53 500 liter
  • en eller flera avdelningar
  • Med tre till fem axlar

Skräddarsydd för dina behov – stöd under hela livscykeln

Från oss får du en transportbehållare som är rätt anpassad precis till dina behov. Vi är gärna med redan i planeringsfasen och kan på så sätt garantera en behållare som passar in i din verksamhet – även till placeringen av manöverenheter/drivenheter.

Vi tillverkar behållare för chassier av alla storlekar och storleken på behållaren kan skräddarsys enligt kundens önskemål, allt från en kubikmeter till hundra kubikmeter.

För oss är det viktigt att finnas som stöd till kunden under utrustningens hela livscykel. Vi erbjuder bekymmerslösa underhållsavtal och hjälper med eventuella frågor. Till exempel under Bitumens säsongsbetonade verksamhet finns vi tillgängliga 24/7 under den hektiska sommarsäsongen. Under vintern kontrollerar vi och servar vi kundernas behållare så de är klara för nästa säsong.

Via oss får du också alla reservdelarna som behövs och en grundlig användarutbildning för att garantera en säker och effektiv användning. Som en tilläggstjänst erbjuder vi en förlängd garantitid på 36 månader för utrustningen.

Behållarnas alla servicedokument hittas alltid lätt i molntjänsten. Våra kunder och
serviceföretag kan också enkelt ta del av dem med hjälp av QR-koden som finns på behållaren.

Driftssäkerhet även i svåra väderförhållanden

Våra transportbehållare hör till branschens bästa med tanke på driftssäkerheten. Vi vill förhindra obekväma avbrott genom att investera i högkvalitativa och hållbara komponenter. Behållarna är gjorda så att man lätt kan ändra dem till transport av olika produkter och detta gör det hela kostnadseffektivt.

Vår utrustning är planerad för de hårda väderförhållandena i Norden. Transportbehållarna kan arbeta med full prestanda upp till – 40 ° C och är gjorda av rostfritt material. Även underhåll har beaktats i planeringen – komponentbyte och underhåll går smidigt tack vare de underhållsluckor vi utvecklat.

Säkerhet, prestanda och kontinuerlig produktutveckling

Vi har investerat mycket i våra behållares säkerhetsutrustningar. En av de viktigaste är en självständig tryckutjämningsutrustning som säkerställer att behållaren inte skadas även om man skulle glömma att öppna luckorna vid tömning.

Vi har även utvecklat en värmeutrustning för våra behållare som också finns att få som fjärrstyrd. För att förhindra söndriga rörledningar har vi utvecklat putkistopaljetasaimia.

För kritiska användningskomponenter, så som rörventiler, väljer vi alltid den bästa tillgängliga kvaliteten. Vi jobbar kontinuerligt på att utveckla våra behållare så att de blir lättare och att våra kunder på så sätt kan öka sin nyttolast.

Näin se etenee:

 1. OTA YHTEYTTÄ – Tavoitat asiantuntijamme puhelimitse tai lomakkeella täällä.
 2. ALKUKARTOITUS – Selvitämme tarpeenne ja kuuntelemme toiveenne.
 3. SUUNNITTELU JA KONSULTOINTIPALVELU – Suunnittelutiimi valmistelee teille ehdotuksen, huomioiden toimintanne erityispiirteet ja ajantasaiset juridiset säädökset. Asiantuntijat tarjoavat suunnitteluapua juuri teille optimaalisista ja kustannustehokkaista ratkaisuista.
 4. EHDOTUS JA TARJOUS – Teemme teille ehdotuksen kommentoitavaksi. Lopullisten muutostoiveiden jälkeen saatte tarjouksen.
 5. SOPIMUSVALMISTUS – Valmistamme tilaamanne tuotteen tai kokonaisvaltaisen ratkaisun toiveisiinne räätälöitynä.
 6. LUOVUTUS – Luovutamme tai toimitamme teille valmiit ratkaisut, luotettavasti ja aikataulussa. Tarjoamme perusteellisen käyttöönottokoulutuksen laitteen käyttäjälle.

KAR-Lehtonen – referenssit

Meillä on ollut KAR-Lehtosen kanssa pitkäaikainen ja hyvä yhteistyö ja ollaan oltu tyytyväisiä heidän palveluun. Me ollaan tienpäällystyksessä Suomessa merkittävä tekijä ja ajetaan päällystykseen bitumia. Heillä on meidän toiminnan onnistumiseen ratkaiseva merkitys ja ovat sen täyttäneet. Lisäksi kehitystä on heillä tehty koko ajan parempaan suuntaan.

Kokemukseni on erittäin positiivinen KAR-Lehtosen toiminnasta. Kehitimme yrityksellemme uutta toimintaa ja siihen liittyen tilasin KAR-Lehtoselta alipaine/-imusäiliön ja meillä ei ole aiempaa kokemusta kyseisenlaisesta säiliöstä. Saimme yhteistyössä toteutettua juuri meille parhaan laitteen. KAR-Lehtonen oikeasti toteuttaa sen mitä asiakas haluaa ja pystyy myös asiakkaalle uusissa jutuissa antamaan neuvoa.

Vi har haft ett mycket gott samarbete med KAR-Lehtonen i över tjugo år. De har byggt ett antal olje-/ bitumen- och gassläp åt oss. De har även färdigställt alla våra tankbilar. Vi är väldigt nöjda med deras service.

Visste du?

När du väljer underhållsservice för våra behållare ser vi till att serviceprogrammet förverkligas. Vi tar hand om alla viktiga åtgärder, skickar kallelse till planerade servicedagar och berättar till exempel för dig då datumet för tryckprov närmar sig. De viktiga datumen glöms aldrig mer.

Referenser